In de directe omgeving van Strand Nijstad vindt u prachtige fiets- en wandelroutes. Door de gunstige ligging is de bereikbaarheid uitstekend, er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid en sanitair. Ook als u dus niet uit de omgeving Hoogeveen komt, kunt u Strand Nijstad prima als start- en finishpunt gebruiken bij uw fiets- of wandeltocht door Drenthe. Uiteraard bent u in het paviljoen van harte welkom voor een hapje of een drankje. Hier kunt u ook de accu van uw e-bike opladen.

Fietsroutes Drenthe

Drenthe is natuurlijk fietsprovincie bij uitstek en er zijn dan ook talloze mooie routes. Met behulp van het knooppunten systeem kunt u zelf uw fietsroute door Drenthe plannen. Strand Nijstad ligt aan deze routes en vanaf onze aantrekkelijke locatie aan het water kunt u bijv. een schitterende fietstocht maken richting het Nationaalpark Dwingelderveld of het Mantingerveld. Waar kunt u nu op één dag genieten van bos, heide en strand?

Mountainbiken

Nijstad ligt tussen de mountainbike routes van Zuidwolde, Echten en Ruinen in. Deze mountainbike routes worden aan elkaar gekoppeld. Tevens beschikt Strand Nijstad over een mountainbike oefenparcours met uitdagende hellingen en technische onderdelen. Ook kunt u mountainbikes huren, een clinic volgen op ons terrein of onder deskundige begeleiding een mountainbike tocht maken door de mooie natuur in de omgeving.

Wandelroutes in Drenthe

Wandelen is één van de beste activiteiten om de stress van u af te laten glijden. De gemeente De Wolden heeft een mooi wandelknooppunten systeem dat grenst aan Strand Nijstad zodat u zelf eenvoudig uw routes kunt uitstippelen. Zo kunt u bijv. heerlijk wandelen in het Echtens Bos of richting de buurtschappen Steenbergen en Ten Arlo. Maar ook in Hoogeveen kunt u vanaf Nijstad lekker wandelen langs het Ouwe Diep naar natuurgebied de Oude Kene.