Over ons – Strand Nijstad Hoogeveen

Strand Nijstad

Strand Nijstad is een uniek recreatiegebied bij de voormalige zandwinplas Nijstad. In de toekomst zal dit recreatiegebied door groeien tot ongeveer 50 hectare groot waarvan circa 30 hectare wateroppervlakte. Dit wordt het recreatiegebied van Hoogeveen dat het hele jaar door open is en waar kwaliteit en gastblijheid hoog in het vaandel staan.

Het is een ontmoetingsplek voor zowel lokale gasten als mensen van buiten de regio die hier kunnen ontspannen en genieten van het goede leven dat Drenthe te bieden heeft, in combinatie met uitstekende faciliteiten en horeca en persoonlijk contact wat tezamen een gemoedelijke sfeer schept. Het ‘La Dolce Drenthe’ gevoel in optima forma.

Tot de dagrecreatie behoren o.a. een schitterend paviljoen met restaurant, sportsbar en terras aan het water. Een strand met ligweide, duikschool, (outdoor) fitness, multifunctioneel activiteitenterrein, visgelegenheid, amfitheater en BBQ plekken.

Hierbij worden de principes van een Man Made Blue Zone toegepast, oftwel geen stress maar echt relaxen, lekkere gezonde voeding of heerlijk sporten en bewegen. Zo ontstaat er een gezonde, sociale omgeving waarvan het wetenschappelijk bewezen is dat dit bij draagt aan een lang, gezond en gelukkig leven.

De mensen

Berry Beuker

Initiatiefnemer, gebiedregisseur, dagrecreatie, strand en activiteiten.

Annely Tempel

Personal training en outdoor fitness

Melchior Schoenmakers

Outdoor fitness en suppen

Aljan Tempel

Voedingsdeskundige

Mark Bruijnis

Duikinstructeur

Rick Bruijnis

Duikinstructeur

Harry Zomer

Coördinator visgelegenheid